YLEYlen hallintoneuvosto päätti aloittaa Yle HD -teräväpiirtokanavan lähetykset kevään aikana. Yle HD -kanava tulee lähettämään arkisin Yle TV2 -kanavan ohjelmia ja viikonloppuisin Yle TV1 -kanavan ohjelmia teräväpiirtona. Uusi kanava lähettää ohjelmia päivittäin klo 17-23 ja aluksi ohjelmia on tarkoitus esittää noin 2500 tuntia vuodessa. Lähetysten määrä tullee lisääntymään tulevaisuudessa.

Kanava tulee olemaan katsojille ilmainen ja sen lähetykset aloitetaan keväällä, kunhan jakelijat ovat valmiita lähetysten käynnistämiseen. Aluksi kanavan peittoalueen arvioidaan olevan 60-80% väestöstä, mutta vielä ei ole selvillä mitkä operaattorit ottavat kanavan valikoimiinsa.

Yle HD -kanavan palvelukuvauksen mukaan aidon HD-materiaalin määrä olisi aluksi vähäinen, mutta sen määrä lisääntyisi pikkuhiljaa. Ylellä on jo käytössä joitain teräväpiirron tuotantovälineitä, esimerkiksi uusi tuotantorekka, jota käytettiin viimeksi Kuopion SM-hiihdoissa.

Teräväpiirtokuvan lisäksi Yle lupailee kanavalleen 5.1-muotoisia monikanavaääniä. Kanavan vastaanottoon tarvitaan teräväpiirtoa tukeva televisio tai digiboksi.