TopfieldTopfield toi tallentavat digiboksit Suomeen yli kuusi ja puoli vuotta sitten ja itse ostin oman TF5100 PVRt -mallin toisesta maahantuodusta erästä helmikuussa 2005. Laitteen ohjelmistossa oli kymmenittäin vikoja, joista monet ovat korjaamatta edelleen.

Vioista huolimatta laitteesta sai toimivan tallentavan digiboksin harrastelijoiden tekemien ohjelmistomuokkausten (patch) sekä lisäohjelmien (TAP) avulla.

Hankin tänä keväänä uuden Topfieldin TF500 PVR:n, joka on käytännössä täysin vastaava, kuin yli kuusi vuotta vanha TF5100 PVRt. Ainoita eroja ovat hieman suurempi kiintolevy sekä HDMI-liitin. Myös ohjelmistoa on tietenkin päivitetty. Käytännössä tämä TF500 PVR on edelleen kelvoton tallentava digiboksi. Joinain aamuina boksi on päällä ja kuva näkyy, mutta mistään kaukosäätimen näppäimestä ei tapahdu yhtään mitään. Topfieldin boksin ollessa näin jumissa, eivät ajastuksetkaan tallennu levylle.

Tänään avasin television boksin tallentaessa yhtä ohjelmaa. Tallennuslistassa oli tallennus käynnissä kolmena samanlaisena kopiona. Boksi vastasi hetken kaukosäätimen painalluksiin viiveellä, mutta lopetti toimintansa noin puolen minuutin kuluttua. Sähköjohdon irrotus oli ainoa tapa saada boksi jälleen toimimaan. Ja tietenkin sähköjen katkaisu rikkoi tallennuksen, joten sitä ei voi katsoa.

Olisin luullut, että Topfield saisi yli kuudessa vuodessa rakennettua toimivan laitteen, mutta eipä vain ole saanut. Miten voi olla näin vaikeaa saada kahta kanavaa tallentava digiboksi toimimaan edes siedettävästi?